گاهی محدودیتهایی که خود انسان وضع میکند، کاربرد برخی عناصر مثبت و اثرگذار را در بین اجتماع به حداقل میرساند که استفاده صحیح از رنگ در لباس نوعی از آن است. برای روشنتر شدن مطلب به چند مثال توجه کنید.
@zhuanchannel
۱- کاربرد رنگ سبز و آبی در تقویت قدرت بینایی و تقویت سیستم تنفسی فرد است.
۲- کاربرد رنگ بنفش در آرامش اعصاب و کنترل روحیات فرد است.
۳- کاربرد رنگ قرمز و نارنجی در ایجاد نشاط و بالا بردن فشارخون و ایجاد هیجانات جنسی و افزایش تحرک و قدرت است.
۴- کاربرد رنگ آبی اسمانی و سورمهای در انسان، افزایش وقار، قدرت و اعتمادبهنفس است.
۵- کاربرد رنگ زرد در انسان ایجاد حس اصلاحطلبی، گرمی و لذت، نشاط و میل به مطالعه، روشنفکری و تخیل است.
۶- کاربرد رنگ نارنجی ایجاد ارتباط اجتماعی و جلبتوجه است. نارنجی، رنگی شاد و هیجانآور بوده، و شیرینی و لبخند را تداعی میکند.
از رنگها نباید انتظار معجزه داشت چون در کوتاهمدت تأثیر آنها مشخص نمیشود، به کار بردن رنگها در محیط میتواند در درازمدت تأثیر خود را نشان دهد.
رنگها میتوانند غیر از تأثیر روانشناختی، تأثیر دیداری قدرتمندی ایجاد کنند و ظاهر و پوسته اشیا و محیط را تغییر دهند. رنگها در تبلیغات فروشگاههای لباس کاربرد دارند. لباسهایی بارنگهای تیره و سنگین میتوانند در کوچکتر ظاهر شدن اندام افراد تأثیر داشته باشند و برعکس رنگهای روشن مانند زرد، سفید و نیلی، در درشتتر و چاقتر نشان دادن اندام تأثیر دارند. ایجاد تنوع در رنگها، دستکم هفتهای یکبار، میتواند در خلقوخوی افراد تأثیر بگذارد.
بیایید با توجه بیشتر به رنگ لباس و پوشش روزانه خود، علاوه بر ایجاد شادی و نشاط در خود، در شاد کردن اطرافیانمان مؤثر باشیم.
#روانشناسی
مجله هنرى ژوان
دیدگاهتان را بنویسید