@zhuanchannel
محصولات سمی که هر روز از آنها استفاده میکنید
_تشک
بسیاری از تشکها، مخصوصا قدیمیترها، حاوی مواد شیمیایی مضری به نام PBDE هستند. به مرور زمان این مواد شیمیایی شروع به خرد شدن و پخش شدن کرده و موجب اختلال در کار هورمونها، عملکرد حافظه، توانایی باروری، سرطان و … میشوند. برخی از PBDE های خاص در آمریکا ممنوع شدهاند
_گیاهان آپارتمانی
گیاهانی چون کلادیوم یا فیل گوش، نرگس و زنبق اگر توسط کودک یا حیوان خانگی بلعیده شوند، میتوانند مضر و حتی کُشنده باشند.کنید.
_قرص آهن
اگر دست کودک به قرص آهن برسد و آنها را ببلعد، می تواند عوارض خطرناکی روی بدنش داشته باشد. در واقع در کمتر از یک ساعت بعد از مصرف قرص آهن، کودک ممکن است خون بالا بیاورد
_خمیر دندان
هرگز خمیر دندان را نخورید (البته معلوم است که این کار را نمیکنید!) و سعی کنید نوع بدون فلوراید یا بدون تری کلوزان را انتخاب کنید.فلوراید بسیار خطرناک است
_لپ تاپ
نگرانیهایی در مورد خطرات بالقوهی ابزار الکترومغناطیسیتان وجود دارد. سعی کنید کمتر از این وسایل استفاده کنید.
_پودر رختشویی
مطالعهای نشان داد برند معروف پودر رختشویی، Tide، حاوی مقادیر مشکل سازی از آلایندههای کارسینوژنیک (سرطانزا) است.
_دئودورانت
بنا بر مقالهای از مجلهی Time، شما میتوانید عناصر مضری چون پاربِن، آلومینیوم و فتالات را در دئودورانت همیشگیتان پیدا کنید. برخی از این عناصر نه تنها منجر به سرطان سینه در خانمها میشوند، بلکه معلوم شده که میتوانند در تیروئید هم اختلال ایجاد کرده و به توانایی باروری نیز آسیب بزنند.
_ضد آفتاب
چند مادهی شیمیایی فعال در محصولات ضد آفتاب وجود دارد، مانند اکسی بنزون و اوکتینوکساد که میتواند عوارضی چون اختلال هورمونی، حساسیت پوستی و … ایجاد کند.
_سفید کننده و جرم گیر
بهتر است جایگزینهای طبیعی را برای این شویندههای شیمیایی انتخاب کنید و یا حداقل همیشه ماسک بزنید تا دهان و بینیتان هنگام استفاده کاملا پوشیده باشد.
_ ادکلن
عطرها حاوی عامل سرطانزایی به نام هیدروکسی انیسول بوتیله شده هستند که موجب رنگ زدایی پوست میشود.مطالعات انجام شده روی حیوانات نشان داده که BHA میتواند موجب سرطان معده، مشکلات باروری، تداخل در هورمون تیروئید و آسیب کبدی شود.
_اسپری حشره کُش
_تمیز کنندهی کاسه توالت
_بطریهای پلاستیکی آب
بسیاری از بطریهای آب دیگر بدون BPA هستند؛ یعنی موجب ورود مواد سمی به داخل آب نمیشوند. اما به هر حال همیشه شیشه بهتر از پلاستیک است، هم به نفع شماست و هم به نفع محیط زیست.
ترجمه:هدی بانکی
مجله هنرى ژوان
دیدگاهتان را بنویسید