@zhuanchannel
نکات کوچک شهروندی
وقتی برای اولین بار با کسی تماس می گیریم
خوب است که قبلش پیام بدهیم و خودمان را معرفی کنیم
و بگوئیم امکان تماس گرفتن هست؟
من به شخصه شماره های ناشناس را پاسخ نمی دهم.
وقتی با کسی تماس می گیریم و جواب نمی دهد، به او پیام بدهیم، خودمان را معرفی کنیم و بنویسیم در صورت امکان با ما تماس بگیرد.
اگر کسی در تلگرام آنلاین است یا در اینستاگرام پُست می گذارد دلیل نمی شود حتماً اگر آن لحظه تماس می گیریم وظیفه دارد پاسخ ما را بدهد و اگر ندهد یعنی «دوووچِمون نداله!» و « ما را تحقیر کرده و به پشیزی فروخته است»! نه! ممکن است دل و دماغ پاسخ دادن نداشته باشد. همدیگر را درک کنیم.
این روزها به دلایل مختلف امکان دارد شماره تماس ما در گوشی دیگران پاک شود، اگر زنگ می زنیم و طرف مقابل ما را نمی شناسد نگوییم: بی معرفت! دیگه ما رو فراموش کردی! نارفیق! دوستای تازه پیدا کردی و …
به جای این حرف ها عذر طرف مقابل را بپذیریم و حرف مان را بزنیم چون هیچ بعید نیست فردا شماره های گوشی خودمان پاک شود.
عمر شوخی هایی مثل «اگه گفتی من کی هستم؟!»، « نه! کمی بیشتر فکر کن ببین صدامو نمی شناسی و …» به سرآمده، مردم اعصاب و حوصله این چیستان ها را ندارند.
سلام و علیک کنیم و خودمان را معرفی کنیم. خلاص!
ما از وضعیت کاری، روحی و موقعیت طرف مقابل خبر نداریم، وقتی تماس می گیریم بعد از معرفی خودمان بپرسیم « الان امکان صحبت کردن را دارید یا نه؟» اگر گفت نه!.. درک کنیم و در یک موقعیت مناسب تماس بگیریم.
اینکه شماره تلگرام کسی را داریم دلیل نمی شود هر پستی که می پسندیم را برایش ارسال کنیم.
در ارسال اخبار بد، تلخ و گزنده هم به شدت صرفه جویی کنیم.
دلیلی ندارد حال دیگران را بد کنیم. از ارسال صبح بخیرهای کیلویی با عکس دسته گل و فنجان چای هم جداً خودداری کنیم. هیچ جذابیتی ندارد. دستکم برای من ندارد!
شب، زمان استراحت اکثر انسان هاست.
تماس های «کاری» مان را در طول روز بگیریم.
آن چند دقیقه را به خودمان و دیگران استراحت بدهیم.
در تاکسی، اتوبوس، مترو یا جاهای عمومی تلفنی حرف نزنیم، اگر می زنیم داد نزنیم، اگر داد می زنیم فحش ندهیم، اگر فحش می دهیم فحش جنسی ندهیم و …!
همه ما به یاد گرفتن محتاج هستیم.
همه ما بدون هیچ استثنایی.
احسان محمدی
مجله هنرى ژوان
دیدگاهتان را بنویسید