December 24, 2017 at 02:19PM

@zhuanchannel
آیا واقعا ما جزء غمگین‌ترین کشورهای دنیا هستیم؟!!
باورش سخت است

نه، ما مردمان غمگینی نیستیم.
اگر بودیم نمی‌توانستیم هر موضوعی را تا این حد شوخی فرض کنیم و در مورد آن لطیفه یا طنز بسازیم.
زندگی مردمان کشور ما پر از هیجان است، هر روز که از خواب بیدار می‌شویم با هیجان جدیدی روبه‌رو می‌شویم، روزی نان گران می‌شود، روز دیگر عوارض خروج کشور بالا می‌رود و…
بعد، ساختن جوک‌های «سمیه نرو اگر بری بار اول باید فلان مبلغ و برای دیگر دوبل آن را پرداخت کنی» شروع می‌شود
همه اینها نشان‌دهنده روح شوخ طبعی و شادی بی‌حد و مرز مردمان ماست.

با تمام این تفاسیر و شادی‌های ذکر شده در بالا، شوربختانه باید نتایج این گزارش را باور کنیم و بپذیریم که مردم کشور ما علیرغم این که استعداد عجیبی در ساخت طنز دارند، اما مردمان اخمویی هستند که با واژه شادی قرابت و نزدیکی چندانی ندارند.

اگر نتایج این گزارش‌ها را باور نداریم، کافی است همین امروز در کوچه و خیابان‌‌ها به آدم‌ها نگاه کنید تا ببینید که چه یاس و اندوهی در چهره آنها موج می‌زند.

اگر چه پیش از اعلام این گزارش نیز افسردگی جامعه ایران را با توجه به نشانه‌های روشن آن به راحتی می‌توان حدس زد، اما این گزارش فقط باعث شد تا زنگ خطر در بحث سلامت روان با صدای بلندتری به گوش برسد
( که امید است این صدای بلند به گوش مسئولین امر نیز رسیده باشد.)

جفری ساچز می‌گوید «کشورهای شاد آنهایی هستند که از یک توازن سالم بین رفاه و سرمایه اجتماعی برخوردارند که به معنای درجه بالای اعتماد در جامعه، نابرابری‌های کم و اعتماد به دولت است»
حال باید قیاس بگیریم که کشور ما چقدر به این شاخص‌ها نزدیک است.

قاسمی کارشناس روانشناسی با بیان اینکه شادی حلقه مفقود شده سلامت روان در بین مردمان ایران است به آثار روحی و روانی نبود شادی در کشور اشاره کرد و گفت:هر چقدر در جامعه‌ای سرکوب احساسات و محدودیت‌ها بیشتر باشد
به تناسب آن شادی کم‌رنگ و کم‌رنگ‌تر می‌شود. مردم نیازمند آزادی‌های فردی و اجتماعی معقول هستند، نباید به بهانه‌های واهی شادی‌های جمعی را از مردم دریغ کنیم.

قاسمی بی‌عدالتی را نیز یک شاخص تاثیرگذار در افسردگی مردم برشمرد و گفت: مردم وقتی بی‌عدالتی می‌بینند افسرده می‌شوند.
تضادهای طبقاتی و نبود رفاه اجتماعی یکی از علل از بین برنده شادی و ایجاد یاس در بین مردم است.

قاسمی با بیان اینکه مسئولان اگر هزینه‌هایی را که سال‌هاست برای کاهش آسیب‌های اجتماعی صرف می‌کنند، برای تامین رفاه و شادی و نشاط خانواده‌ها در سطح جامعه هزینه می‌کردند، امروز دغدغه هجوم آسیب‌های اجتماعی را نداشتند

شاخص‌های تاثیرگذار در شادی مردمان یک کشور

_دستمزد بالا و اختلاف طبقاتی اندک میان شهروندان

سطح درآمد بالا به افراد امکان می‌دهد تا از سطح آموزش و بهداشت و رفاه مناسب‌تری برخوردار شوند و در تهیه مایحتاج اساسی زندگی به مشکل برنخورند و در وقت آزاد خود به تفریحات گوناگون بپردازند- نه اینکه تفریح برای آنان آرزوی محال باشد-
برخورداری از امنیت شغلی و اجتماعی، تبعیض جنسیتی حداقلی، بهره‌مندی از آزادی‌‌های اجتماعی و حقوق مدنی سبب می‌شود تا مردم یک کشور احساس رضایت بیشتری از زندگی‌شان داشته باشند.

در مقابل، اقتصاد ضعیف، فساد سیاسی، عدم امنیت، درآمد پایین، کمبود امکانات بهداشتی و درمانی، عدم برخورداری از رفاه اجتماعی و اقتصادی، سیستم آموزشی ناکارآمد و نداشتن آزادی‌های فردی و اجتماعی سبب عدم رضایت از زندگی و سوق خوردن مردم به سمت غم و افسردگی است.

شادترین کشورهای دنیا در سال 2017
براساس آمارها، مردم نروژ شادترین مردم جهان هستند و دانمارکی‌ها در رده دوم قرار گرفته‌اند.

ایران چندمین کشور شاد جهان است؟
ایران در رتبه‌بندی شادترین کشورهای جهان در سال 2017 در ردیف ۱۰۸ جهان ایستاده است. وضعیت ایران نسبت به سال گذشته ۳ پله بدتر شده است. افغانستان در این رتبه‌بندی در ردیف ۱۴۰ جهان قرار دارد که وضعیتش نسبت به سال گذشته که رتبه ۱۵۴ را داشته، بهتر شده است.

روزنامه همدلی_آذر لطفی
مجله هنرى ژوان

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − هفت =