September 1, 2019 at 08:00PM

@zhuanchannel
ویژگی‌‌های شخصیتی تک فرزندان
۱۰ توصیه به والدین در برخورد با آن‌ها

تک فرزند بودن یک موقعیت منحصر به فرد در خانواده است. تک فرزندان بدون هیچ خواهر و برادری، به راحتی تمام توجه والدین و منابع مالی و معنوی خانواده را به دست می‌آورند. فرزندان اول، این موقعیت را برای مدت زمان کوتاهی تجربه می‌کنند و تک فرزندان برای تمام عمر!

به همین دلیل آن‌ها ویژگی‌های زیر را بروز می‌دهند:

_ کمال گرا
_ با وجدان
_کوشا
_رهبران بالقوه
_احساس بزرگسالی در هر سنی

تک فرزندان در بزرگسالی
تک فرزندان حتی در بزرگسالی نیز تمایل دارند که فردی بی نقص باشند. آن‌ها باید از پس هر کاری بر بیایند. مارگارت لوید، مشاور تبلیغاتی ۲۷ ساله از نیویورک می‌گوید: "وقتی یک مهمانی در آپارتمانم برگزار می‌کنم، باید مطمئن باشم که نوشابه‌ها خنک هستند، لیست آهنگ‌های مورد علاقه ام آماده است و آشپزخانه تمیز و مرتب است. حتی پس از آمدن مهمان‌ها نیز همچنان مشغول تدارکات هستم، به گونه‌ای که هیچ لذتی از آن شب نمی‌برم."

۱۰ توصیه به پدر و مادر‌های تک فرزندان

۱. قرار نیست فرزندتان دنبال کننده آرزو‌های شما باشد

بایستی بدانید که دختر ۶ ساله‌تان قرار نیست قهرمان المپیک در رشته ژیمناستیک، جراح قلب، وکیل، نماینده مجلس یا سوپر استار (یا هرچه شما به آن دست نیافته اید) شود. او فرزند شماست نه شانس دوباره شما برای زندگی نکرده تان! بنابراین او را تحت فشار قرار ندهید

۲. در انجام کارهایش مداخله نکنید

۳. اهمیت مشارکت را به او یادآور شوید
لمن می‌نویسد: "از آنجایی که تک فرزندان خواهر و برادری ندارند، افرادی خود‌محورند که تحمل شنیدن انتقاد را ندارند. بهتر است از کودکی مشارکت کردن با دیگران را با آن‌ها تمرین کنید، تا یاد بگیرند چگونه مطابق با قوانین جمعی رفتار کنند و عمل نابخشودنی از آن‌ها سر نزند.

۴. سطح توقع او را پایین بیاورید

۵. لذت بردن از زندگی را فراموش نکنید
دکتر لمان می‌نویسد: "تک فرزندان معمولا جاه طلب، مبتکر و پرانرژی هستند. آن‌ها حاضرند برای دستیابی به موفقیت دست به هر کاری بزنند. ممکن است کودک ۱۰ ساله شما، فشار زیادی به خود بیاورد و با تمرین بسیار بتواند تمام سمفونی‌های بتهوون را با پیانو بنوازد. در این شرایط بهتر است با کودکتان صحبت کنید و به او بگویید که هدف‌گذاری و دستیابی به آن‌ها در زندگی از اهمیت بالایی برخوردار است، اما چیز‌های دیگری نیز برای لذت بردن در زندگی وجود دارد.

۶. حلال همه مشکلات نباشید

۷. فرصت معاشرت با همسالانش را ایجاد کنید
ایزاکسون و رادیش هشدار می‌دهند: "از آنجایی که تک فرزندان خواهر و برادر ندارند، احساس تنهایی می‌کنند. برای غلبه بر این احساس آن‌ها با دوستان خیالی یا عروسک‌هایشان ارتباط برقرار می‌کنند. مهم نیست که شما چقدر به کودکتان توجه می‌کنید، آن‌ها نیاز دارند با کسی هم‌سن خودشان ارتباط داشته باشند

۸. بخندید!
به گفته دکتر لمان، تک فرزندان می‌توانند آنقدر منطقی و اندیشمند باشند که بیش از حد جدی شوند و توانایی خندیدن به شوخی را از دست بدهند. در حالی که هیچ روش مشخصی برای "آموزش خنده رو بودن" به افراد وجود ندارد، شما می‌توانید یک الگوی خوب باشید:به جای فرو رفتن در نقش یک ناظم سخت‌گیر، به کودکتان لبخند بزنید و بخندید. اینگونه او نیز خندیدن را یاد می‌گیرد.

۹. تصویر بزرگتر را به او نشان دهید
آیا دختر ۱۰ ساله شما استرس دارد که مبادا در روز نمایش دیالوگ هایش را فراموش کند؟ به او یادآوری کنید که این نمایش فقط یک سرگرمی است تا اوقات شاد و مفرحی را در کنار دوستانش داشته باشد و تجربه کسب کند. هیچ کس او را به خاطر فراموشی متن توبیخ یا مسخره نمی کند."

۱۰. "نه" به معنای "نه" است.
"نه" گفتن به او کمک می‌کند تا اولویت بندی کار‌های خود در طول روز را انجام دهد و کار‌های مهم را از قلم نیندازد.

خوب است بدانید بزرگانی مانند آلبرت انیشتین، لئوناردو داوینچی، ایندیرا گاندی، ایزاک نیوتن، فرانکلین روزولت، فرانک سیناترا و رابین ویلیامز همگی تک فرزند بوده اند 🙂

منبع: Parents
مترجم:لیدا محمودی
مجله هنرى ژوان

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش + سیزده =