@zhuanchannel
۱0 تمرینی که به شما کمک میکند حریم شخصی خود را حفظ نمایید
«حرمت امامزاده به متولیاش است»
با استفاده از همین استعارهی مفهومی، میتوان گفت که امامزاده عزت نفس ما و متولی آن، عادات و رفتارهای ماست که در کلام، معاشرت و بهطورکلی در شخصیتمان قابل مشاهده است.
_نمونههایی از شکسته شدن حریم شخصی
و راهکارهایی برای مقابله با آنها
1. مهمان سرزده، مشتری بینوبت و …
هنگامی که وقت کاری شما تمام شده یا در حال استراحت هستید، اختیار استفاده از تکتک ثانیههای این بازهی زمانی، صددرصد متعلق به شماست، اما اگر با مهمان سرزده، مشتریای که وقت قبلی نگرفته است و … مواجه شوید چه؟
میتوانید از آن شخص بخواهید وقت دیگری مراجعه کند. اگر احتمال میدهید با باز کردن دَر گیر میافتید، میتوانید بدون توضیح و توجیه در را به روی مهمان سرزده باز نکنید، این حق مسلم شماست.میتوانید مشتری بینوبت را در وقت دیگری ملاقات کنید. شما در این اوقات، مجبور نیستید پاسخگوی مردم باشید. آنها ملزم به مراعات حال شما هستند.
2. دریافت تماسها و پیامکهای کاری بعد از پایان ساعات کار
به مخاطب خود پیامکی ارسال کنید و بگویید که پیام شما را دیدهام، الان وقت کاری ما نیست، اما در اولین فرصت مناسب، خودم با شما تماس میگیرم.
3. عضویت بدون هماهنگی در شبکههای اجتماعی و پیامرسان
اگر واقعا نمیخواهید در گروه مجازی دوست یا آشنای خود عضو باشید، برای مدیر گروه یا کسیکه شما را دعوت کرده ، یک پیام مختصر و محترمانه بفرستید. عنوان کنید که خوشحال شدید از اینکه بهعنوان یک عضو گروه، مورد توجه قرار گرفتهاید، اما فعلا به دلیل مشغلههای متعدد شخصی، فرصت و فراغت لازم را ندارید تا در گروه مشارکت داشته باشید
4. ورود مأمور برق، آب، گاز و … به ساختمان
مأمور سازمانهای دولتی مثل سازمان آب، برق و … تنها میتواند بهاندازهی فضای محدود دم در وارد منزل شود آن هم با اجازهی صاحبخانه، غیر از این تخلف است. بررسی مسائلِ دیگر، به عهدهی او نیست.
شما هرگز مجبور نیستید که درب منزل را به روی او باز کنید. میتوانید از طریق سامانهی تلفنی یا اینترنتی از مقدار مصرف دوره و بهای پرداختی آن مطلع شوید. از این گذشته، مأمور برق در صورتی که به هر دلیلی نتواند کنتور را ببیند، موظف است برگهی اخطار فوری را درون خانه بیندازد. در همان برگه روشهای متعدد پرداخت مبلغ، معرفی و آموزش داده شده
5. ورود صاحبخانه به ملک مستأجر
هرگونه اقدام صاحبخانه باید با هماهنگی و تحت نظارت مجری قانون انجام شود، نه خودسر و همراه با قیلوقال.
6. حل مسائل و مشکلات دیگران
زمان، انرژی و سایر سرمایههای ما محدودند. هرکس در ابتدا موظف است به حل مسائل خود مشغول شود.
به عبارت دیگر، بهتر است طوری و بهاندازهای به دیگران کمک کنیم که یادآوری آن، لذتبخش باشد نه عذابآور. نمیارزد که بهازای خوشبختی دیگران، خود را بدبخت کنیم.
اگر توقع دارید دیگران کمکهایتان را جبران کنند، یا کمک نکنید یا بهاندازهای کمک کنید
7. انتخاب شغل، انتخاب همسر و تعیین محل زندگی توسط والدین
در خصوص ازدواج بهوضوح پیداست که همسر شما کسی است که تا پایان زندگی مشترکتان، همراه و شریک شماست. این شما هستید که باید با او به توافق نهایی برسید، نه والدینتان.
با کسب تجربه و آگاهی و با بهرهمندی از مهارت ابراز وجود و طرح درخواست به شکل معقول، تا حد قابل ملاحظهای میتوانید به اینگونه قضایا پایان بدهید.
8. عدم رعایت حق تقدم
نوبت متعلق به شماست، اگر او کار دارد، به معنای آن نیست که بقیه بیکارند. اگر او حریم شخصی شما را به رسمیت نمیشناسد، شما با شجاعت و قاطعیت او را متوجه اشتباهش کنید.
9. گرفتن بقیهی پول از راننده تاکسی، مغازهدار و …
این مهم نیست که ارزش ریالی باقیماندهی خرید شما چقدر است، مهم احترامی است که باید به شما گذاشته شود. اگر راننده بقیهی پول شما را نداد، صحیح نیست که بدون نشان دادن واکنش، پشت سر او دشنام بدهید و او را به حرامخواری متهم کنید. اگر واقعا دریافت بقیهی پول برای شما اهمیت دارد، باید واکنش نشان بدهید.
10. سروصدا در کتابخانه، سینما، راهروی آپارتمان و سایر اماکن عمومی
مکانهای عمومی متعلق به همه هستند و همه باید به قوانین آن احترام بگذارند. سکوت در برابر قانونشکنی صحیح نیست. این سکوت نوعی پاداش برای فرد خاطی محسوب میشود
چطور_سعید تارم
مجله هنرى ژوان
دیدگاهتان را بنویسید