December 3, 2019 at 02:00PM

@zhuanchannel
دارو‌هایی که می‌توانند برای سالمندان خطرناک باشند

واکنشی که یک دارو در بدن یک فرد جوان ایجاد می‌کند می‌تواند برای یک فرد بالای ۵۰ سال، متفاوت و حتی خطرناک باشد. اما پزشکان معمولا، علائم را درمان می‌کنند نه بیمار را.
لیستی از دارو‌ها به نام Beer criteria وجود دارند که نسبت به خیلی از دارو‌هایی که معمولا برای افراد سنین بالاتر تجویز می‌شوند هشدار می‌دهد. دارو‌هایی که در ادامه از آن‌ها نام می‌بریم می‌توانند برای افراد سالمند بی‌نهایت خطرناک باشند.

_زوپیکلون (Lunesta)
خیلی از دارو‌ها هستند که بیخوابی را درمان کرده و به افراد کمک می‌کنند بهتر و بیشتر بخوابند. اما شواهد کمی وجود دارد که نشان بدهد افراد سنین بالا از دارو‌هایی مانند زوپیکلون سود می‌برند. این دسته از دارو‌ها خاصیت اعتیاد آور بر بدن دارند و می‌توانند سبب سرگیجه و اختلال حواس شوند. دارو‌هایی مانند زوپیکلون اگر همراه با سایر دارو‌های تجویزی مصرف شوند می‌توانند خطرناک‌تر هم باشند.

_نکسیوم (Nexium)
نکسویم و سایر دارو‌های مهار کننده‌ی پروتون پمپ می‌توانند سبب کمبود مواد مغذی، اسهال شدید و آسیب کلیوی شوند. با پیر شدن ارگان‌های بدن، از کارآمدی آن‌ها کاسته خواهد شد؛ بنابراین هر دارویی که می‌تواند به کلیه‌ها آسیب بزند، باید با احتیاط مصرف شود

_سلبرکس (Celebrex)
اطلاعات ضد و نقیضی درباره سلبرکس (برای درمان ورم مفاصل) وجود دارد. این دارو سالیانه برای ۱۱ میلیون نفر تجویز می‌شود. سلبرکس دارویی است که پزشکان آن را برای آرتروز و درد‌های حاد تجویز می‌کنند و از عوارض جانبی جدی آن می‌توان به خطر بسیار زیاد حمله قلبی اشاره کرد.

_انالاپریل (Vasotec)
دارو‌هایی که می‌توانند برای سالمندان واقعا خطرناک باشندانالاپریل که برای فشار خون بالا تجویز می‌شود، در صورتی که فشار خون‌تان خیلی بالا برود می‌تواند زندگی‌تان را نجات بدهد. اما این دارو می‌تواند برای افراد بالای ۵۰ سال خطرناک باشد.افراد سالمند به دلیل بالا بودن سن، در معرض مشکلات کبد هستند، بنابراین پزشکان باید داروی دیگری برای این افراد تجویز کنند.

_لیپیتور (Lipitor)
یکی از دارو‌هایی که معمولا برای سلامت قلب تجویز می‌شود لیپیتور است که برای کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب کاربرد دارد. اما این دارو می‌تواند مشکلات عصبی، عضلانی و تعادلی ایجاد کند که تا مدت‌های طولانی باقی بمانند. لیپیتور به مرور زمان می‌تواند سبب مشکلاتی در حافظه شود

_آواندیا/ آکتوس (Avandia/Actos)
آواندیا و آکتوس، ریسک نارسایی قلبی و سرطان مثانه را در افراد مبتلا به دیابت افزایش می‌دهند.با افزایش سن، سلامت قلب و احتمال سرطان، نگران کننده‌تر می‌شود.

_میراپکس (Mirapex)
و میراپکس یکی از داور‌هاییست که معمولا برای درمان رعشه تجویز شده و به بیماران کمک می‌کند راحت‌تر حرکت کنند. متاسفانه این دارو می‌تواند سبب توهم، افت ناگهانی فشار خون و خواب آلودگی ناگهانی شود.

_دارو‌های ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAIDs)
افراد معمولا از دارو‌های ضد التهاب غیراستروئیدی به طور نادرست و بیش از اندازه استفاده می‌کنند. این دسته از دارو‌ها که به دلیل عدم نیاز به نسخه‌ی پزشک به راحتی به فروش می‌رسند و در تمام داروخانه‌ها موجودند، شامل ایبوپروفن، ناپروکسن و آسپرین می‌شوند.
استفاده‌ی نادرست از دارو‌های ضد التهاب غیراستروئیدی می‌توانند سبب خونریزی گوارشی، زخم معده و سوراخ شدن معده شوند.

_کلونوپین (Klonopin)
این دارو می‌تواند سبب سرگیجه شود. هنوز معلوم نیست که آیا کلونوپین اصلا برای افراد سالمند تاثیری دارد یا نه. اما چیزی که مشخص است، تاثیرات آرامبخشی این داروست که می‌تواند برای افراد بالای ۵۰ سال خطرناک باشد.

_انسولین (استفاده با مقیاس متغیر)
متاسفانه، برخی از پزشکان انسولین با مقایس متغیر در دوز برای بیمار تجویز می‌کنند. در افراد مبتلا به دیابت که در سنین بالاتر هستند، به هیچ عنوان نباید از انسولین با مقیاس متغیر استفاده شود.

_فلکسریل (Flexeril)
خیلی از افراد سالمند به دلیل درد‌های عضلانی ناشی از افزایش سن، از دارو‌های شُل کننده‌ی عضلات استفاده می‌کنند. افراد سالمند به دلیل عوارض جانبی آنتی کولینرژیک، نمی‌توانند شل کننده‌های عضلات را به خوبی تحمل کنند. فلکسریل به دلیل تضعیف عضلات می‌تواند خطر شکستگی استخوان را افزایش بدهد

_بنادریل (Benadryl)
مقاومت نسبت به بنادریل خیلی زود اتفاق می‌افتد که می‌تواند باعث شود فرد، دوز مصرفی خود را بیشتر و بیشتر کند (اما همچنان در موارد واکنش‌های شدید آلرژیک، بنادریل تجویز می‌شود).

منبع: cheatsheet
مترجم:هدی بانکی
مجله هنرى ژوان

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 4 =