January 26, 2020 at 02:00PM

@zhuanchannel
چند روز پیش برای خرید خرما به یک سوپر مارکت اجناس خارجی در ژاپن مراجعه کردم. فروشنده پاکستانی دو نوع خرمای ایرانی بم و خرمای تونسی را به من معرفی کرد.

در معرفی خرمای ایرانی اینچنین گفت که این خرما بسیار شیرین و لذیذ است ولی بسته بندی مرتبی ندارد و خرماهای داخلش هم شسته و تمیز نیست و خودت از میان بسته ها بگرد و بهترینش را انتخاب کن!!

در ادامه خرمای تونسی را معرفی کرد که اصلا به اندازه خرمای ایرانی شیرین و لذیذ نیست ولی بخاطر بسته بندی تمیز و مرتبی که دارد، قیمت آن دو برابر خرمای ایرانیست !!
بنظرم این جعبه خرما نماد روشنی از وجهه و اعتبار محصول ایرانی در سطح جهانی است.

اگر همین خرما در دست ژاپنیها بود اولا نه بصورت کیلویی و فله ای بلکه دانه به دانه در بسته های زیبا و با قیمتهای گزاف میفروختند!
از طرفی با پرداخت پول به دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی، آنها را تشویق میکردند که در رابطه با خواص شگفت انگیز خرما از ضد سرطان بودن خرما و درمان بیماریها،…. تحقیق و تبلیغ جهانی داشته باشند ( درست به مانند کاری که در رابطه با چای سبز و خواص آن به درست و یا به دروغ انجام داده اند )

و آنچنان جوی در دنیا ایجاد میکردند که خوردن خرما نشان دهنده سطح بالای اجتماعی و شعور باشد.
بخش دولتی و خصولتی ما که صدها بار در حیطه های مختلف، عدم کارآمدی و بی کفایتی خود را به اثبات رسانده و بر آنها هرجی نیست ولی حتی بخش کاملا خصوصی و مستقل ما نیز، در رابطه با این مثال نتوانسته است خودی نشان بدهد و با رقیبان جهانی و منطقه ای خود فاصله بسیار زیادی دارد

دکتر حسین تهرانی محقق ارشد شرکت تویوتا
مجله هنرى ژوان

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + نه =