February 29, 2020 at 10:20PM

@zhuanchannel
در این سالهای دراز طبابت، همواره با بیمارها یا والدینی سر و کار داشته ام که بیش از درمان به دنبال منشا بیماری بوده اند تا بتوانند با میهمان ناخوانده ی تنشان کنار بیایند… و پاسخ من همواره این بوده:
فعلا بیماری را درمان کنیم و بعد سایر موضوعات…

هموطنانم؛
مدتی است که دچار میهمانی ناخوانده ایم که به غارت به خانه مان آمده است…لحظه، لحظه ی چاره است.

شاید هم این آزمونی برای توان جامعه ی مدنی باشد.کسی چه می داند، شاید نمره ی خوبی هم کسب کردیم و برای فردایی هایمان میراث قابلی از یک تجربه ی موثر بجا بگذاریم.

پیشنهاد های من:
۱.تریبون داران عزیز اعم از هنرمندان سینما و موسیقی و امثالهم و ورزشکاران گرامی، با همکاری پزشکان، ویدئوهای کوتاه تهیه کنید و به مردم اصول ایمنی را بیاموزید.
حضور غیرضروری در فضاهای عمومی، چه زیارتی باشد چه سیاحتی را منع کنید.

۲.پزشکان عزیز، خدا قوت.چه در بخش دولتی و چه خصوصی، حین ارائه خدمات اصول ایمنی را رعایت کنید.در صورت نبود وسایل لازم، ارائه خدمت زیان بار است.
باید تلاش کنیم تا می توانیم از التهاب بکاهیم و در مورد بیماری آموزش بدهیم.
در مطب ها و کلینیک های خصوصی ویدئوهای صاحب نظران پزشکی، از جمله استاد بزرگ خانم دکتر محرز را به نمایش بگذارید و پرسنل را آموزش بدهید.

۳.اسفند یعنی شب عید و بسیاری از مشاغل از جمله آرایشگاه ها و فروشگاه های لباس و آجیل و شیرینی خود را برای کسب و کار آماده می کنند.کاش لااقل اگر نمی توانیم به دلایل اقتصادی که برای همه ی ما روشن است، پذیرای مراجع و مشتری نباشیم، لااقل از پرو لباس و استفاده از وسایل غیراستاندارد و غیراستریل خودداری کنیم و توجه ویژه ای به بهداشت داشته باشیم.

۴.از جامعه ی سیاسی درخواست می شود که لااقل وسایل ایمنی از جمله ماسک ودستکش و الکل و سایر لوازم پیشگیری را هر چه سریعتر توزیع بفرماید و امکان خدمت رسانی را تسهیل کند.

همچنین از بانک ها و موسسات اعتباری درخواست می شود در بازپرداخت اقساط مشاغلی که به دلیل این بیماری فراگیر دچار زیان شده اند تسهیلاتی لحاظ بفرمایند.

۵.باید از جامعه ی جهانی درخواست کمک کنیم.
سیستم بهداشتی ما در بخش سخت افزاری با کمبود روبروست.کاش کشورهای دارای تکنولوژی پیشرفته دستی بالا بزنند به کمک درمان ما بیایند.

۶.بیایید مدتی از انتقاد و گلایه دست بکشیم و بیشتر روی حل مشکل تمرکز کنیم.به فعالان فضای مجازی، که همواره در حال ایجاد کمپین های سلبی گوناگون هستند پبشنهاد می کنم که کمپینی راه اندازی کنند تا ضمن دعوت مردم به آرامش، برای نرفتن به زیارت و سیاحت و همچنین پرهیز از حضور در اماکن شلوغی مثل رستوران ها، کافی شاپ ها و مراکز تفریحی، ورزشی اطلاع رسانی کند و نوعی قرنطینه ی خودخواسته را ترویج بدهد.

ما ساکنان خاورمیانه و راه ابریشم تاریخی کهنه داریم و آنقدر جنگ و مهاجرت و بیماری و قحطی دیده ایم که ژن هامان در این مورد ژن خوب محسوب می شوند.می توانیم کرونا را هم به فهرست مغلوبان خود اضافه کنیم.

میزان همه گیری کرونا بسیار بالاست.معلوم نیست کداممان می رود و کدام جان بدر می برد.اما امیدوارم تعداد کسانی که کم می شوند در کمترین میزان باشد.
گلایه ها و مقصر جویی ها را برای بعدها بگذاریم. اما از یاد نبریم.

@raheomid
مجله هنرى ژوان

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × یک =