September 10, 2023 at 02:14PM

@zhuanchannel

چند سال پیش، پژوهشگری به نام لیدیا امری (Emery)، دنبال این بود ببینه پشت پرده انتشار اغراق آمیز عکس‌ و فیلم‌های دو نفره برخی از زوجین تو شبکه‌های اجتماعی چیه!
و چرا یه تعداد هر روز در حال قربون صدقه رفتن هم
و به اشتراک گذاشتن عکس و فیلم‌های اون با بقیه هستن!؟

برای رسیدن به جواب، گروه تحقیق در مرحله اول تحلیل دقیقی روی عکس‌های پروفایل، بیو پیج و عکس‌های به اشتراک گذاشته شده در فیس‌بوک تعداد زیادی از زوجین داشتن و تو مرحله بعد سه مطالعه مجزا رو طراحی کردن و از افرادی دعوت کردن تا در پژوهش اونها شرکت کنن.

تو مطالعه اول میل به نمایش گذاشتن کم و کیف رابطه‌ی عاطفی در شبکه‌های اجتماعی با سبک‌های دلبستگی افراد مورد بررسی قرار گرفت.

تحلیل داده‌ها نشون میداد افراد دارای سبک دلبستگی اضطرابی/ دوسوگرا میل بالایی به اشتراک گذاشتن عکس و سبک‌ اجتنابی میل پایینی به اشتراک گذاشتن عکس‌ها داشتن

به زبان ساده مطالعه اول میگفت؛ آدم‌های اضطرابی، کنترل‌گر، شکاک، انتقادگر، دارای حسادت بالا و اهل جروبحث (همه اینها علائم سبک دلبستگی دوسوگرا هستن)، اهل لاو ترکوندن تو شبکه‌های اجتماعی
و افراد دارای سبک اجتنابی(دوری‌گزین از پیوندهای نزدیک عاطفی)از نمایش عشق در این فضا فراری‌ هستن.

تو مرحله دوم پژوهشگرها واسه بررسی دقیق‌تر این مسئله سه گروه از افراد (دارای سبک دلبستگی اضطرابی/ دوسوگرا؛ اجتنابی و گروه کنترل) رو گرد هم آوردن و به هر کدوم یه سناریو دادن و بعدش قرار شد در مورد میل آدم‌ها درباره به اشتراک گذاشتن زندگی خصوصی تو شبکه‌های اجتماعی صحبت بشه.

یافته‌های این بخش هم نشون میداد؛ افرادی که سبک دلبستگی اضطرابی داشتن با نمایش یک رابطه پرفکت و رویایی تو شبکه‌های اجتماعی، دنبال سرپوش گذاشتن روی احساس ناامنی در رابطه و انکار هرنوع مشکل بودن و اجتنابی‌ها هم کلا دنبال حذف رابطه عاطفی و پنهان کردن اون بودن.

تو مرحله سوم تیم پژوهشی دنبال بررسی این ماجرا تو زندگی واقعی افراد بود؛ واسه همین تعداد زیادی از افراد رو گردآوری کردن و همراه با ثبت روزانه حال و احوال رابطه، به مدت چند هفته محتوا و عکس‌های به اشتراک گذاشته شده فیس‌بوک اونها رو زیر نظر گرفتن.

تحلیل نهایی کار نشون میداد؛ جدای از سبک‌های دلبستگی، هرچی حال یه رابطه دگرگونی‌های بیشتری داشته باشه و آدما احساس امنیت کمتری از رابطه بگیرن و تعارض، تنش و فشار بیشتری بینشون وجود داشته باشه، تمایل بیشتری به اشتراک عکس‌ها در شبکه‌های اجتماعی دارن.
چرا که با فرار از واقعیت اضطراب‌زا و ناامن بیرونی و پناه بردن به نمایش شیرین و خیالی در فضای مجازی واسه چند ساعتم که شده حس رویایی و ایده‌آل "ما خوبیم و همه چیز عالیه! راضی میشه

مخلص کلام اینکه؛
"خوشی‌های اینستاگرامی رو زیاد جدی‌ نگیرید،
زوجین خوشبخت واقعی، حال خوبشون رو جار نمی‌زنن

دکتر امید امانی
By: via مجله هنرى ژوان

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − ده =