گیمرها وقتی یه بازی جدید پیدا میکنن اول یه چند ده ساعت حسابی همه قلقهای بازی رو پیدا میکنن، بعد که کار به نیم ثانیه سریعتر پریدن و شلیککردن میرسه رو میارن به عوض کردن کلیدها!
چون مثلاً کار سختیه که دکمههای مثلث و ضربدر همزمان زده بشه، و باید اکشن متناظر با کلیدها رو جابجا کرد تا مثلاً بشن مثلث و دایره یا مثلث و شستی پشتی عقب، که بشه همزمان فشارشون داد.
این وسط، بعد از عوض کردن این چیدمان کلیدها، تا حدود ۲ الی ۵ ساعت کیفیت عملکرد بهشدت بد میشه. و هی سوتی میدی و مغزت نصف کلیدهای قدیم و نصف جدید میزنه و هی میری قاطی باقالیا!
دقیق بگیم: پروسهی بامزهای که اتفاق میافته اینه مغز باید اون دانش قبلی رو کامل بریزه بیرون و unlearn کنه تا بتونه عادت کنه دکمه پرش الآن دیگه دایرهس و نه مربع!
و بعد از unlearn کامله که امکان relearn پیش میاد و کمکم پرفورمنس دوباره خوب میشه بعد حدود ۱۰ ساعت، حتی بهتر از قبل.
ما همین قضیه نیاز به unlearn کردن رو راجع به خیلی مفاهیم و تعصبات زندگی هم داریم.
خیلی مواقع ما به یه باور ناقص یا ناسالم «عادت میکنیم». و حذف اون عادت هم در ابتدا برامون سخته و زندگیمون شاید مختل بشه حتی. اما ایمان قلبی میتونه کمک کنه به تمرین برای عادت جدید ادامه بدیم.
حالا گیمرهای خیلی حرفهای چندین تا چیدمان مختلف رو امتحان میکنن؛ هم از یوتیوب، هم گاهی با محاسبات و سلیقه شخصی خودشون. و هر بار هم کلی هزینه unlearn میدن و ریسک مواجهه با افت شدید عملکرد و شکست. اما اونقد ور میرن و هزینه ریز هی میدن، تا به چیزی که برای خودشون عالیه برسن!
تو زندگی هم باز همینه. ما خیلی مواقع ممکنه از همون شابلون پیشفرض و عمومی زندگی لذت نبریم و بخوایم یه طرح جدید رو از کسی کپی کنیم.
اما بد نیست یادمون باشه که موفقیت گاهی نه در گرو کپی کردن، بلکه در گرو چرخهی شخصی بازخورد «انجام، سنجش، تحلیل، تصحیح، تکرار» هست.
و این شاید عمومیترین رویکرد دستیابی به موفقیت شخصی باشه!
اینکه:
۱. یاد بگیر با شکست کوتاهمدت کنار بیای
۲. با unlearn کردن راحت باش
۳. ایده خلاقانه بده، اجرا کن و بسنج
۴. بدون که اگه راههای زیادی رو امتحان کنی، شانسِ رسیدنت به هدفت خیلی بیشترم میشه!
ممنون و دمت هم گرم
Loc0m0
By: via مجله هنرى ژوان
دیدگاهتان را بنویسید