@zhuanchannel
داروهایی که هیچوقت نباید همراه با نوشیدن قهوه مصرف کنید
گروهی از محققان برای بررسی تاثیر تداخل دارو و قهوه، مصرف همزمان آنها را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و نتیجه گرفتند که قهوه «به طور قابل توجهی بر جذب، توزیع، دفع و متابولیسم بسیاری از داروها تاثیر می گذارد».
در اینجا برخی از داروهای پرکاربردی که مصرف همزمانشان با قهوه مضر تشخیص داده شده آمده است:
_داروی تیروئید
اگر کمکاری تیروئید دارید، ممکن است
از «لووتیروکسین» یا سایر داروهای تیروئید برای کمک به تعادل هورمونی استفاده کنید.
مطالعات نشان میدهد نوشیدن قهوه، همزمان با مصرف داروهای تیروئید میتواند میزان جذب دارو توسط بدن را تا بیش از نصف کاهش دهد و اثربخشی دارو را برای شما کم کند.
_داروی سرماخوردگی یا آلرژی
داروهای سرماخوردگی یا آلرژی مانند «فکسوفنادین» توسط میلیونها نفر استفاده میشوند و اغلب حاوی محرکهای سیستم عصبی مرکزی مانند «سودوافدرین» هستند. قهوه نیز از آنجا که یک محرک است، میتواند این علائم را تشدید کند و عوارضی نظیر بیقراری و بیخوابی را باعث شود.
_داروی دیابت
در صورتی که قهوه خود را با شکر یا شیر مخلوط میکنید، این امر میتواند منجر به افزایش قند خون شود و بر عملکرد داروهای دیابت شما تأثیر بگذارد.
علاوه بر آن بر اساس مطالعه منتشر شده توسط انجمن دیابت آمریکا، نوشیدن هر چیزی حاوی کافئین (مانند قهوه) ممکن است سطح انسولین و قند خون را افزایش دهد و علائم را برای افراد مبتلا به دیابت بدتر کند.
مصرف قهوه با شیر و شکر همزمان با داروی دیابت میتواند باعث بالا رفتن انسولین و قند خون شود
_داروی آلزایمر
عملکرد داروهای آلزایمر مانند «دونپزیل»، «ریواستیگمین» و «گالانتامین» تحت تأثیر قهوه مختل میشود. در واقع کافئین موجود در قهوه، سد خونی-مغزی را محکم میکند و می تواند میزان ورود دارو به مغز را کاهش دهد.
_داروی آسم
بسیاری از افراد مبتلا به آسم از داروهای گشادکننده برونش، مانند «آمینوفیلین» یا «تئوفیلین»، در زمان تشدید بیماری استفاده میکنند.
این داروها با آرام کردن مجاری تنفسی، نفس کشیدن را آسانتر میکنند اما عوارضی جانبی مانند سردرد و بیقراری نیز به همراه دارند. نوشیدن قهوه یا سایر نوشیدنیهای حاوی کافئین میتواند خطر ابتلا به این عوارض جانبی را افزایش دهد.
مصرف قهوه همزمان با داروی آسم میتواند باعث بیقراری شود
_داروی پوکی استخوان
میلیونها نفر به بیماری پوکی استخوان مبتلا هستند و این بیماری در زنان یائسه شایعتر است.
داروهایی مانند «ریزدرونات» یا «ایباندرونات» که برای پیشگیری و درمان پوکی استخوان تجویز میشوند نباید همزمان با قهوه مصرف شوند، زیرا اثربخشی دارو را تا بیش از نصف کاهش میدهند.
_داروهای ضد افسردگی
بر اساس آمار سازمان کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا، از هر ۱۰ نوجوان و بزرگسال در این کشور یک نفر روزانه داروهای ضد افسردگی مصرف میکند. این در حالی است که تجویز این داروها در چند دهه اخیر به طور چشمگیری افزایش یافته است.
قهوه اما میتواند بر نحوه عملکرد این داروهای ضد افسردگی در بدن تأثیر بگذارد.
برخی از داروها مانند «فلووکسامین»، «آمی تریپتیلین»، «اسیتالوپرام» و «ایمیپرامین» در صورت نوشیدن همزمان قهوه، به خصوص مقادیر زیاد آن، میتوانند به طور متفاوتی متابولیزه شوند و میزان جذبشان توسط بدن کاهش یابد.
مطالعات نشان میدهد که برای مثال «فلووکسامین» به طور خاص عوارض جانبی معمول کافئین را افزایش میدهد و علائمی مانند بیخوابی و تپش قلب ایجاد میکند. برای همین بهتر است داروهای خود را مصرف کنید و مصرف قهوه را برای مدتی متوقف کنید.
پزشکان نسبت به تداخل دارویی با نوشیدن قهوه هشدار دادهاند
_داروی ضد روان پریشی
داروهای ضد روانپریشی (مانند «فنوتیازین، «کلوزاپین»، «هالوپریدول» و «اولانزاپین») با مهار انتقال دهندههای عصبی خاص یا مسدود کردن گیرندههای مغز کار میکنند.مصرف بسیاری از این داروها همزمان با قهوه باعث میشود آنها به طور متفاوتی توسط بدن متابولیزه یا تجزیه شوند و در نتیجه اثرگذاری آنها کم شود.
+داروی فشار خون
بسیاری از افراد از داروهای فشار خون مانند «وراپامیل» یا «پروپرانولول» استفاده میکنند که با کاهش ضربان قلب کار میکنند.
نوشیدن قهوه همزمان با مصرف داروهای فشار خون مانند «فلودیپین» میتواند جذب کمتر دارو توسط بدن را در پی داشته باشد و باعث شود از مزایای کامل دارو بهرهمند نشوید.
در مجموع باید گفت اگر هر یک از این داروهای بالا را مصرف میکنید، و به خصوص اگر برای صبح توصیه شدهاند، سعی کنید اولین فنجان قهوه خود را به تعویق بیندازید. همینطور در مورد میزان مصرف قهوه خود و یا زمان آن با پزشک مجربتان مشورت کنید.
یورونیوز
By: via مجله هنرى ژوان
دیدگاهتان را بنویسید