October 15, 2023 at 02:14PM

@zhuanchannel
تحقیقات نشان می‌دهد که حیوانات ماده برای انتخاب جفت از روی دست هم تقلب می‌کنند و گاهی هم در تقلب اشتباه می‌کنند و همین باعث بقای نسل نرهایی با صفات مختلف می‌شود!

یک مطالعه جدید نشان داده که حیوانات ماده از انتخاب سایر ماده‌ها برای گزینش جفت استفاده می‌کنند.

در انتخاب جنسی این موجودات
صفاتی مانند دم بلند و پیچیده ممکن است جلب توجه کند.

در طاووس این ویژگی‌ها به‌جای افزایش توانایی بقای خود حیوان برای افزایش شانس حیوان برای جذب جفت تکامل یافته. چون واضح است که این دم زیبا به درد فرار از دست شکارچی نمی‌خورد.

به طور کلی، مردان برای دسترسی به زنان، با هم رقابت می‌کنند. حتی در سطح میکروسکوپی هم تعداد انبوهی اسپرم برای لقاح با تنها یک تخمک با هم در رقابتند.

از آن سو نرها فرصت‌های زیاد دارند و در صورت ناراضی بودن از یک ماده می‌توانند به سرعت سراغ بعدی بروند، در صورتی که در ماده‌ها از نظر فیزیولوژیکی و به سبب رها شدن معمولا تنها یک تخمک در ماه، این طور نیست.
همین امر منجر به تکامل انبوهی از صفات مردانه منتخب از نظر جنسی در قلمرو حیوانات شده است.

مطالعه جدید، از دانشگاه ایالتی فلوریدا در ایالات متحده، یک مدل ریاضی برای تلاش برای توضیح برخی از شکاف‌ها در نظریه‌های انتخاب جنسی ایجاد کرده است.

درک آنچه تحقیقات نشان داده است که چه چیزی یک مرد را در قلمرو حیوانات جذاب می‌کند، جالب است.

مثلا در اورنگوتان‌ها هر چه گونه‌ها برجسته‌تر باشند یا شانه‌ها قوی‌تر باشندِ برای اورانگوتان‌های ماده جذاب‌تر به نظر خواهند رسید.

اما فقط شکل بصری، عامل جذابیت نیست. مثلا لمور‌های دم حلقه‌ای نر با بوی تند، بیشترین ماده‌ها را به خود جذب می‌کنند.

همچنین نمونه‌های زیادی از ویژگی‌های پیچیده‌تر وجود دارد، از جمله آهنگ و رقص پرندگان بهشتی، یا الگو‌های دایره‌ای ماهی‌های پفی ژاپنی برای تحت تأثیر قرار دادن ماده‌ها.

و البته همیشه این نرها نیستند که برای انتخاب شدن توسط ماده‌ها رقابت می‌کنند.
مگس‌های نر چشم ساقه‌ای، ماده‌ها را بر اساس فاصله بین چشم‌هایشان انتخاب می‌کنند و چشمان درشت تر را جذاب‌تر می‌دانند

تئوری‌های کنونی انتخاب جنسی شامل این است که حیوانات به دلیل داشتن ژن‌های خوب، مانند دم بلند و پیچیده، جفت انتخاب می‌کنند.

یک جفت قوی و مردانه در واقع این پیام را به ماده‌ها می دهد که حاصل جفت‌گیری با آنها فرزند سالمی خواهد شد.

در قورباغه‌های تونگارای ماده، محدوده شنوایی طوری است که به سمت نرهای با صدای فرکانس‌های پایین‌تر جلب می‌شوند.

مطالعه جدید به این موضوع پرداخته است که آیا انتخاب ماده‌های باتجربه می‌تواند بر انتخاب دیگر ماده‌ها تاثیر بگذارد؟!

به عنوان مثال، اگر یک ماده، یک ماده باتجربه را با یک نر رنگ روشن ببیند، ممکن است به دنبال یک جفت با رنگ روشن بیفتد.

این منجر به رایج‌تر شدن رنگ‌های روشن و کاهش تنوع می‌شود. همین می‌تواند نشان بدهد که چرا نرها هنوز متفاوت هستند، چون اگر انتخاب‌های ماده‌های یکسان بودند، زن نرهای متفاوت به نسل بعدی نمی‌رسید و آنها منقرض می‌شدند.

اما مطالعات دیگری که در آمریکا انجام شده نشان می‌دهدکه ماده‌ها هنگام تلاش برای کپی‌برداری از انتخاب دیگر ماده‌ها اشتباه کنند.

مثلا ماده‌ها باتجربه نر‌هایی با پر‌های قرمزتر را ترجیح می‌دهد، اما ماده بی‌تجربه فکر می‌کند که دم بلند نر قبلیِ، معیار انتخاب ماده باتجربه بوده است!

محققان از یک شبیه‌سازی کامپیوتری بر اساس یک مدل ریاضی استفاده کردند و جمعیتی را شبیه‌سازی کردند که در آن نر‌ها با تعداد زیادی ماده جفت می‌شوند.

نرها در این مدل دو صفت داشتند (رنگ روشن/کدر و طول دم بلند/کوتاه).

مدل آن‌ها نشان داد که وقتی زنان بر اساس همان صفتی که زن باتجربه دنبال آن می‌رفتند، نرها را انتخاب کردند، این صفات در جمعیت ثابت می‌شد

پس می‌توان فرض کرد که همین نگاه کردن از روی دست دیگران و استنباطهای اشتباه از انتخاب‌های دیگران، در مجموع تنوع در جمعیت‌ها را حفظ می‌کند.

شاید بشود این امر را به انسان‌ها هم تعمیم داد.

اگر انتخاب اصلح باب می‌شد مردان باهوش ثروتمند قدبلند عضلانی فقط باید باقی می‌ماندند.

اما زن‌ها از تجربیات زن‌های دیگر و چیزهایی که می‌شنوند استفاده می‌کنند و مثلا فقط عامل اقتصادی یا خوش مشرب بودن یا وفادار بودن یا شکل فیزیکی ظاهر یا ترکیبی از آنها را در نظر می‌گیرند.

برای همین است که هنوز مردانی با قیافه و اندام متفاوت وجود دارند. وگرنه مردهای به جا مانده بعد از هزاران سال باید خیلی شبیه‌تر به هم می‌شدند.

منبع: The Conversation
ترجمه:یک پزشک
By: via مجله هنرى ژوان

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده + 7 =