@zhuanchannel
قرار گرفتن در معرض نور در شبهنگام خطر ابتلا به افسردگی را تا ۳۰ درصد افزایش میدهد
یک مطالعه جدید نشان داده که قرار گرفتن در معرض نور در شب، ساعت داخلی بدن ما را به هم میزند و خطر ابتلا به بیماریهای روانی را افزایش میدهد
برای انجام این تحقیق، محققان دانشگاه موناش بزرگترین مطالعه جهان را در مورد تأثیر قرار گرفتن در معرض نور روز و شب بر ایجاد بیماری روانی را انجام دادند.
محققان ۸۶۷۷۲ شرکتکننده بزرگسال
را از Biobank بریتانیا انتخاب کردند. آنها از نظر قرار گرفتن در معرض نور، خواب، فعالیت بدنی و سلامت روان مورد بررسی قرار گرفتند. محققان دریافتند که در افرادی که در شب در معرض نور زیاد قرار میگیرند، خطر افسردگی ۳۰ درصد افزایش مییابد، در حالی که در افرادی که در معرض نور زیاد در روز قرار میگیرند، خطر افسردگی ۲۰ درصد کاهش مییابد.
الگوهای مشابهی برای رفتارهای خودآزارانه، روان پریشی، اختلال دوقطبی، اختلال اضطراب فراگیر و PTSD مشاهده شد.
شان کین، یکی از نویسندگان این مطالعه میگوید:
«هنگامی که مردم درک کنند که الگوهای قرار گرفتن در معرض نور تأثیر قدرتمندی بر سلامت روان آنها دارد، میتوانند اقدامات سادهای را برای بهینهسازی سلامت خود انجام دهند.»
محققان میگویند که زندگی مدرن – به ویژه نور مصنوعی و نور دستگاههایی مانند گوشی موبایل، رایانه و صفحه تلویزیون – ساعتهای داخلی بدن ما را گیج کرده است و نحوه تکامل مغز ما برای بهترین عملکرد در نور روشن روز را به چالش کشیده است.
کین میگوید: «انسانهای امروزی این زیستشناسی را به چالش میکشند و حدود ۹۰ درصد از روز را در داخل خانه زیر نور الکتریکی میگذرانند، که در طول روز بسیار کم و در شب بسیار روشن در مقایسه با چرخههای نور طبیعی و تاریکی است. این امر برای بدن ما گیجکننده است و ما را بیمار میکند.»
این مطالعه در مجله Nature Mental Health منتشر شده
منبع: دانشگاه موناش
ترجمه: یک پزشک
By: via مجله هنرى ژوان
دیدگاهتان را بنویسید