@zhuanchannel
هفته گذشته مجله فوربس گزارشی مفصل درباره کمال غفاریان، میلیاردر ۶۵ساله ایرانی نوشت کسی که با مشارکت ناسا در حال ساخت اولین ایستگاه فضایی تجاری جهان است و با ایلان ماسک، جف بزوس و دیگر میلیاردرهای صنعت فضایی رقابت میکند.
یک مهندس الکترونیک که میخواهد فیلم «میان ستارهای» (Interstellar) را به واقعیت تبدیل کند.
فرق غفاریان با دیگر میلیاردرهای این صنعت این است که او واقعا با بلندپروازی و فعالیتهای فضایی ثروتمند شده، نه مثل ماسک و بزوس که اول پولدار بودند
و بعد وارد دنیای ستارهها شدند.
برخلاف ایلان ماسک، جف بزوس و ریچارد برانسون، غفاریان نمونه نادری است که عمدتا به خاطر فعالیتهای فضاییاش میلیاردر شده است.
خود کمال میگوید رمز موفقیتش فرهنگی است که دارد اما در تجارتی ۵۴۶ میلیارد دلاری که هنوز دولت آمریکا هدایتش میکند، بنیاد غیرانتفاعی فضایی نشان میدهد که در واقع علت موفقیت او قراردادهایی است که میبندد.
رویاهای فضایی غفاریان به دوران کودکی او در شهر اصفهان برمیگردد
جایی که ساعتها به ستارههای آسمان خیره میشد.
در شب ۲۰ ژوئیه سال ۱۹۶۹، زمانی که ۱۱ سال داشت از تلویزیون سیاه و سفید خانه همسایهاش، نیل آرمسترانگ و باز آلدرین را که اولین انسانهایی بودند که روی ماه قدم میگذاشتند تماشا کرد:
«دیدن این صحنه باعث شد بفهمم این همان کاری است که میخواهم انجام دهم.»
اولین تلاش غفاریان در صنعت فضایی در سال ۱۹۸۳ بود که وارد شرکت غول هوافضایی لاکهید شد و بعداً با وارد شدن به شرکت هوافضای فورد به کار بر روی قراردادهای ناسا و دولت فدرال پرداخت.
یازده سال بعد به همراه یکی از همکارانش به نام هارولد استینگر و با کمک یک برنامه فدرال، شرکتی به اسم «استینگر غفاریان» تاسیس کردند.
ابتدا قرار بود در ماه نوامبر شرکت Intuitive Machines غفاریان، تبدیل به اولین شرکت آمریکایی شود که بعد از سال 1975 به ماه میرود اما به دلایلی این ماموریت به ماه ژانویه موکول شده است.
یک شرکت آمریکایی دیگر احتمالا شب کریسمس کاوشگر خود را به فضا میفرستد و غفاریان را شکست میدهد.
غفاریان باید با بیل گیتس، جف بزوس و بسیاری دیگر از استارتاپهای فضایی سراسر جهان رقابت کند.
انتظار می رود اولین بخش از ایستگاهفضایی جدید در سال ۲۰۲۶ به ایستگاه فضایی بینالمللی متصل و تا سال ۲۰۳۱ راهاندازی شود.
شرکت اکسیوم اسپیس تنها شرکتی است که میتواند ماژولهای خود را به آنجا متصل کند.
یک پزشک
By: via مجله هنرى ژوان
دیدگاهتان را بنویسید