December 30, 2023 at 10:22PM

@zhuanchannel

بعد از ایالات متحده آمریکا، حالا بریتانیا هم قرص موثری را برای کنترل و درمان گرگرفتگی یائسگی در زنان تایید کردند.

گرگرفتگی یکی از عوارضی است که ۷۰ درصد زنان جهان در سال‌های منجر به یائسگی تجربه می‌کنند. زنان ناگهان و بی ارتباط به دمای محیط، ناگهان احساس گرما و گر گرفتن شدیدی می‌کنند که زندگی روزمره‌ی آن‌ها، کیفیت خواب، ورزش کردن و کار را عمیق تحت تاثیر قرار داده و گاه ناممکن می‌کند.

با این‌که میلیون‌ها زن در سراسر جهان گرگرفتگی و تعریق شبانه را گاه تا ماه‌ها و سال‌ها تجربه می‌کنند، تاکنون عملا دارو و روش واقعا موثری برای کنترل این عارضه در دسترس نبود.

رایج‌ترین راهکار تاکنون هورمون‌درمانی بود؛ راهکاری که در عمل برای بسیاری از زنان موثر نیست و برای زنانی که پیشینه‌ی سرطان پستان، کیست رحم، فشار خون بالا و لخته‌ی خون داشتند اصلا تجویز و توصیه نمی‌شود. بسیاری از زنان عوارض بسیاری را با هورمون‌درمانی تجربه کرده و ترجیح می‌دهند راهکاری را پیشه کنند که غیر هورمونی باشد.

در آزمایش‌ها پیش از تایید دارو ۶۰ درصد زنانی که گرگرفتگی شدید یا متوسط را تجربه می‌کنند، نتیجه گرفته و دیگر این عوارض را تجربه نکردند. همچنین بسیاری از زنانی که کماکان گرگرفتگی داشتند، اعلام کردند که شدت گرگرفتگی آن‌ها با این دارو بسیار کمتر شد.

داروی Veoza، دارویی غیرهورمونی است که با نسخه‌ی پزشک تجویز و تهیه می‌شود. این دارو مستقیم بر روی مغز اثر می‌گذارد و مانع از بروز گرگرفتگی می‌شود. این دارو فعالیت پروتئین موسوم به نوروکینین-۳ در مغز را متوقف می‌کند؛ پروتئینی که نقش مستقیم در بروز گرگرفتگی در بدن دارد.

به گفته‌ی محققان، این داروی جدید دلیل ریشه‌ای گرگرفتگی را هدف قرار می‌دهد، این دارو جایگزین استروژن نمی‌شود که میزان‌اش به وقت یائسگی به شدت کاهش می‌یابد. این دارو فقط گرگرفتگی و تعریق شبانه را بهبود می‌بخشد، برای عوارض دیگری همچون دردهای عضلانی، خستگی مفرط یا نوسانات خلقی که زنان بسیاری در این دوران تجربه می‌کنند موثر نیست.

بهداشت و سلامت زنان به وقت بارداری، پسا بارداری و دوران منتهی به یائسگی از حوزه‌های پزشکی است که دهه‌هاست مغفول مانده و با کم‌توجهی مردسالاری رایج در پزشکی مواجه بود. این وضعیت در سال‌های اخیر با بیشتر شدن شمار زنان محقق، پزشک و تلاش و کارزارهای فعالان حقوق زن رو به بهبود است و بعد از دهه‌ها، علم بالاخره به شکلی جدی‌تر به دنبال بهتر کردن عوارض و دردهای مرتبط با اندام زنانه است.

FarnazSeifi
By: via مجله هنرى ژوان

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 + نه =